Modetrends voor 2022

De modetrends van 2022 brengen nieuwe nieuwe wendingen op de manier waarop we ons kleden. We zullen de heropleving van dikke platforms, heldere en gewaagde tassen en een meer is-meer-esthetiek in sieraden zien. Purple is de kleur van het jaar en het zal het komende jaar een grote beïnvloeder zijn, dus wees bereid om paars getinte kledingstukken te dragen als je op trend wilt blijven.

Heldere kleuren zijn een must-have in de zomer. Of ze nu monochromatisch zijn of gecombineerd met neutralen, heldere kleuren zullen je levendig en zelfverzekerd voelen. Als je echter niet in de Brights bent, zijn pasteltinten een alternatief. Ontwerpers zoals Dior en Versace lanceren collecties die deze kleuren bevatten. En beroemdheden die deze tinten dragen, zijn Zendaya en Kate Middleton.

Herfst 2022 brengt de terugkeer van de romantische look. Denk aan dromerige jurken met ruches, smokken en chique plooien. Draag ze met een vloeiende midi-rok, een paar schuif-op espadrilles of een paar hakken muildieren.

Een andere interessante trend voor 2022 is de voortdurende heropleving van het vest. In plaats van deel uit te maken van driedelige pakken, kunnen vesten nu onafhankelijk worden gedragen. DIY-ers kunnen ook vesten maken van oude truien. Spiertetels kunnen ook op een shirt met lange mouwen worden gedragen. Oversized schouders en mouwen zijn een andere populaire trend, maar roep sociale en logistieke vragen op.