Hoe je puistjes kunt voorkomen

m puistjes te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je huid vrij is van vuil en olie. Dit geldt voor je hele lichaam, inclusief je gezicht. Knijp bovendien nooit een puistje. Dit kan de genezingstijd verlengen en leiden tot littekens. Bovendien zal het aanraken van een puistje zijn poriën verstoppen.

Een andere manier om puistjes te voorkomen, is door je dagelijkse routine te veranderen. Als je regelmatig doucht en je haar wast, houdt dit je huid schoon. Maar het is beter om te voorkomen dat shampoos met te veel olie worden gebruikt. Bovendien moet je ook voorkomen dat je gezicht aanraakt, omdat het aanraken van uw gezicht met uw handen bacteriële infectie kan veroorzaken. Je moet ook voorkomen dat je je gezicht aanraakt tijdens het wassen van je haar, omdat dit een ontstoken gezichtshuid kan irriteren. En kies nooit een puistje met je vingers, omdat dit infectie en littekens kan veroorzaken.

Voldoende slaap krijgen is een andere belangrijke manier om puistjes te voorkomen. Gebrek aan slaap maakt uw immuunsysteem minder effectief. Dit maakt het voor bacteriën gemakkelijker om in een geblokkeerde porie te groeien. Het vertraagt ook de genezing van puistjes. Bovendien helpt het krijgen van voldoende slaap stress voorkomen, wat kan leiden tot verstopte poriën.

Een andere manier om puistjes te voorkomen is door natuurlijke remedies toe te passen. Kokosolie is bijvoorbeeld een goede antibacteriële. Het vermindert ook littekens en voedt de huid. En omdat kokosolie de huid niet schaadt, kunt u deze gebruiken om puistjes te voorkomen.